Gourmetten

Paas gourmet: 6 verantwoorde hapjes

Wil je met Pasen ook genieten van een heerlijke gourmetschotel? Met deze 6 verantwoorde Paleo hapjes eet je lekker én verantwoord! Zo kun je zonder schuldgevoel gezellig tafelen met je familieleden.

Stukjes biefstuk

Ingrediënten

  • 300 gram grasgevoerde biefstuk
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snij de biefstuk in kleine stukjes.
  2. Voeg hier wat zout en peper aan toe.
  3. Meng het vlees en de kruiden door elkaar en serveer.

Gemarineerde biefstuk

Ingrediënten

  • 300 gram grasgevoerde biefstuk
  • 2 eetlepels coconut amino’s
  • 1/2 theelepel gember
  • 1 theelepel honing
  • Mespuntje knoflookpoeder
  • Mespuntje zout

Bereidingswijze

  1. Snij de biefstuk in kleine stukjes.
  2. Maak een marinade van de coconut amino’s, gember, honing, knoflookpoeder en zout.
  3. Marineer de biefstuk met dit mengsel en laat het minimaal 1 uur trekken.

Rundervinkjes/hamburgers

Ingrediënten

  • 400 gram grasgevoerd rundergehakt
  • 5 langwerpige plakken biologisch ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel kokosmeel

Bereidingswijze

  1. Meng het rundergehakt met alle bovenstaande ingrediënten, behalve de ontbijtspek.
  2. Rol een gehaktstaaf van een deel van het gehakt en leg dit op het ontbijtspek.
  3. Wikkel het ontbijtspek om het rundergehakt.
  4. Maak van de rest van het gehakt kleine hamburgertjes.

Lamskotelletjes met kokosroom

Ingrediënten

  • 5 grasgevoerde lamskotelletjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 100 milliliter kokosroom
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees van de botjes en verwijder ook direct de vetrandjes.
  2. Hak de rozemarijn fijn en bestrooi de stukjes lamskotelet hiermee.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Hak de knoflookteentjes fijn en meng dit met de kokosroom. Serveer deze saus bij de lamskotelet.

Speklapjes

Ingrediënten

  • 200 gram biologisch spek
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij de spek in stukjes.
  2. Voeg zout naar smaak toe en serveer.

Rib eye met ahornsiroop

Ingrediënten

  • 300 gram rib eye
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Snij de rib eye in stukjes.
  2. Maak een marinade van de ahornsiroop en de kruiden.
  3. Marineer de stukjes rib eye met dit mengsel en laat dit even intrekken.

Deze 6 simpele gourmet hapjes zijn bedoeld voor ongeveer 4 personen. Je kunt de zelfgemaakte gourmetschotel serveren met komkommer, tomaat en gesnipperde ui. De komkommer smaakt ook lekker met de roomsaus van de lamskotelletjes! Eventueel kun je ook nog een (fruit)salade opdienen.