smorrebrod

Deense specialiteit: spek, appel & ui

Soms sta je versteld van het feit hoe simpel maar toch lekker sommige gerechten zijn. En dan ook nog eens helemaal Paleo. De Denen weten wat lekker eten is en deze nationale specialiteit past geheel in de Paleo lifestyle. Binnen 15 minuten heb je zo een heerlijk (bij)gerecht op tafel.

Benodigdheden:

– 200 gram ontbijtspek (biologisch / van de slager)
– 4 appels
– 2 uien

Bereidingswijze:

Snijd het spek in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en bak ze aan in de pan. Doe er eventueel wat kokosolie bij, maar in principe kun je de spekjes bakken in het eigen vet. Voeg de uien, gesneden in ringen, toe en doe hetzelfde met de appels, geschild en in kleine partjes gesneden. Zorg ervoor dat je het geheel een aantal keren goed omschept en ga door met bakken totdat de appel en ui zacht zijn.

En dan? Smullen maar!