paleo brood

Glutenvrij Paleo brood van boekweitmeel

Dacht jij dat je geen brood meer kon eten nu je het paleo dieet volgt? Dat heb je dan helemaal mis! Als je zelf je brood maakt volgens dit recept, kun je genieten van een heerlijke gluten-, suiker- en zuivelvrije boterham.

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram kokosolie
  • 5 eieren
  • 1/2 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix het boekweitmeel met de lijnzaad, de baking soda en het zout.
  3. Voeg de kokosolie, de eieren, de appel cider azijn en de honing toe aan dit mengsel. Mix dit goed tot het een glad deeg wordt.
  4. Giet dit mengsel in een cakeblik en bak het brood in 35 minuten af in de oven.

Wat gebruik je als broodbeleg?

Ook met het Paleo dieet heb je de keuze uit verschillende soorten broodbeleg. Denk hierbij aan een gekookt of gebakken ei, biologische kipfilet of rauwe honing. Je kunt ook je eigen kruidenboter maken door een pak grasboter met twee teentjes knoflook, een grote bos bieslook en een bosje peterselie te mixen in de blender!

Eet smakelijk!