Bananenbrood

Paleo bananenbrood met chocolade

Is het al theetijd? Dit heerlijke bananenbrood met chocolade is perfect voor bij de thee, maar ook om mee te ontbijten, maar ook als dessert… Je kunt dit lekkere brood eigenlijk elk moment van de dag wel eten. Als je een zoetekauw bent dan moet je deze variant met chocolade echt eens proberen. De banaan maakt de cake lekker zacht en zoet en de chocola maakt het af. Toch niet zo’n fan van chocolade? Laat deze dan weg en vervang het bijvoorbeeld door noten. Helemaal Paleo proof!

Ingrediënten

  • 2 bananen + ½ voor de topping
  • 3 eieren
  • 60 gram amandelboter
  • 3 el kokossuiker
  • 260 gram amandelmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • ½ tl zeezout
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Bereid de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de drie bananen fijn in een grote kom.
  3. Voeg de eieren, amandelboter en kokossuiker toe aan de geprakte bananen en mix dit met een garde.
  4. Voeg de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en het zeezout toe aan de ingrediënten en klop dit met de garde tot een geheel.
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ¾ bij het verslag. De overige chocolade bewaar je voor de topping.
  6. Plaats bakpapier in een cakevorm en vouw dit papier rond de randen.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en leg de overige stukjes chocolade bovenop het beslag, eventueel kan je ook nog wat amandelboter bovenop toevoegen.
  8. Snij nog een helft van de bananen en leg de plakjes ook bovenop het beslag.
  9. Bak het bananenbrood 40 minuten en laat het brood goed afkoelen voor het serveren.

 

Geniet ervan!