Tomatensoep

Simpele Paleo tomatensoep

Zelf soep maken en dan ook nog eens Paleo, is dat niet heel veel werk? Gelukkig valt het best mee! Met dit simpele recept maak je binnen een uur heerlijke tomatensoep. Lekker als lunch met Paleo brood of maïscrackers!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo verse tomaten
  • 2 kleine uien
  • 1 grote teen knoflook
  • 40 gram kokosmeel
  • 40 gram grasboter + extra om te bakken
  • Bosje basilicum
  • Bosje bieslook
  • Takje tijm
  • 1 theelepel parikapoeder
  • 2 theelepels zout

Bereidingswijze

  1. Snij de uien en de knoflook in stukjes.
  2. Verhit wat grasboter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook gaar.
  3. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snij ze vervolgens in 4 stukken.
  4. Vul een pan met 1,5 liter water en voeg hier de tomaten toe. Kook ze gaar in 15 tot 20 minuten.
  5. Snij ondertussen de basilicum, bieslook en tijm in stukjes. Voeg deze ingrediënten, paprikapoeder en zout aan de tomaten toe.
  6. Smelt de grasboter in een andere pan en voeg de bloem toe. Laat dit in 3-5 minuten gaar worden.
  7. Pureer het tomatenmengsel en voeg hier nog 1,5 liter water aan toe. Laat dit nog een paar minuten zachtjes koken.
  8. Voeg het bloem-botermengsel beetje bij beetje toe aan het tomatenmengsel en roer dit goed tot een glad mengsel.
  9. Voeg ter garnering nog wat stukjes bieslook of basilicumblaadjes toe. Serveer de soep bij de lunch of als voorgerecht bij het diner!

Smullen maar!