Witte rijst met groenten, ei en hazelnoot

Witte rijst met snijbonen, ei en hazelnoot



Witte rijst met snijbonen, ei en hazelnoot is erg simpel om te maken, maar ook een heel lekker paleo maaltijd! Het past geheel binnen het paleo dieet en is rijk aan groenten.

Ingrediënten voor 4 personen

• 400 gram rijst
• 400 gram snijbonen
• 1 courgette
• 1 ui
• 3 eieren
• 10 hazelnoten
• Grasboter of kokosolie
• Himalayazout of zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de snijbonen gedurende 8 minuten. Snijd ondertussen de courgette, de ui en de hazelnoten in kleine stukjes.
  2. Doe wat grasboter of kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui tot de stukjes glazig zien. Zet ondertussen alvast de rijst op het vuur.
  3. Voeg vervolgens de snijbonen, de courgette en de eieren toe en roerbak het geheel
  4. Voeg op het laatst ook even de stukjes hazelnoot toe.
  5. Haal de koekenpan van het vuur en de rijst ook zodra deze lang genoeg gekookt heeft. Roer het groentemengsel door de witte rijst.
  6. Breng het gerecht op smaak met wat himalayazout of zeezout en serveer!
  7. Vind je de rijst zo iets te droog? Doe er dan een klontje grasboter bij.

    Eet smakelijk!